Weetjes

Op 1 juli 2024 nemen wij, Liselotte en Olivier de Chambres d’hôtes van Bert over. Enkele jaren geleden hebben wij een vakantiehuisje gekocht in het buurtdorpje Ternant en zijn we verliefd geworden op de omgeving. Liselotte heeft in haar jonge jaren het hele land doorkruist en had dus al een voorliefde voor Frankrijk. Na een 18-jarige carrière voor Liselotte en voor Olivier een 27-jarige carrière bij dezelfde werkgever in België is het tijd voor iets anders. Wij kijken ernaar uit onze gasten te verwelkomen en hen een ontspannende, leuke vakantie te bezorgen.

B&B Vol Liefde

In 2021 heeft de vorige uitbater Bert meegedaan in het programma B&B Vol Liefde. Een televisieprogramma van RTL Nederland waarin B&B eigenaren op zoek gaan naar de liefde. Bert heeft met heel veel plezier meegedaan aan B&B Vol Liefde.

Fotograaf

De impressie die u hier krijgt van de accommodatie werd aangemaakt door een goede vriendin van Bert, Kiki Janssen van de De Kiekjesfabriek. Kijkt u eens op haar website! – http://www.dekiekjesfabriek.nl

La Cressonne

Ontstaan van de naam van Chambres d’Hôtes La Cressonne

De naam is ontleent aan het rivierije “La Cressonne” dat op iets meer den tweehonderd meter vanaf ons pand stroomt. Dit riviertje is 28 kilometer lang en ontspringt op een hoogte ven 382 meter waarbij het dorpjes als Cronat, Ternant, Montabert en La Nocle-Maulaix doorkruist en uitmondt in de Loire nabij Saint Hilaire-Fontaine.

Ontwerper van het logo

Hallo, ik ben Remo Deijns, ik ben de ontwerper ven het logo van “La Cressonne”. Als student aan de kunstacademie in Arnhem werd ik benaderd door de vorige uitbater Bert om een logo te ontwerpen voor zijn Chambres d’ Hôtes. Dit was voor mij natuurlijk een leuke uitdaging.

Aan de jaarringen van een boom kun je goed zien hoe oud een boom is. En dat de boom al jaren rustig heeft kunnen staan en groeien. De jaarringen spelen als metafoor voor de rust en dat het vrij eenvoudig de tijd te vergeten.

De skyline ven het dorpje St. Seine zit ook in het logo verwerkt. Want bij La Cressonne hebben we veel aandacht en respect voor de natuur en zijn omgeving. Dit maakt een belangrijk onderdeel van La Cressonne!

Spreekt dit logo u aan en zoekt u iemand die voor u een logo kan ontwerpen. Ik wil u daar graag bij helpen! Klik om mij een email te sturen.

Remo Deijns
Loes

Schrijfster van de teksten

Het verhaal van de vorige uitbater Bert en zijn La Cressonne is voor een tekstschrijver natuurlijk een feest. Terwijl ik in gedachten nipte aan een Frans wijntje en genoot van een onvervalst stinkkaasje, hoefde ik het aIleen nog maar op papier te zetten. Een geweldig plek, midden in Frankrijk. Ik wacht geduldig op de uitnodiging. 😉

Ook op zoek naar enthousiasmerende en prikkelende teksten? Mail dan naar Loes.

De interieurdesigner van La Cressonne

Nicole is een creatieve stylist die altijd op zoek is naar verrassende oplossingen. Samen met de klant zoeken naar de meest verrassende, mooiste of meest intrigerende oplossingen. Dat is de uitdaging. Het eindresultaat is dat het interieur past als een maatkostuum, maar nooit saai is.

Haar passie voor kleur en compositie vindt je terug op haar Pinterest-borden. Meer dan 10.000 volgers bekijken haar foto’s voor hun dagelijkse portie inspiratie.

De inspiratie van de interieurstyling is de omgeving van de Bourgogne, de akkers (domaine), de dorpjes (village), de bossen (forêt) en de steden (ville). Van daaruit ontstonden de moodboards. Waarin gezocht is naar producten die hergebruikt kunnen worden en door middel van een originele aanpassing een “nieuw leven” krijgt! Het kleurgebruik maakt dat het een mooie éénheid wordt!

Nicole